≡ Menu

Maruah Isteri Tanggungjawab Suami

1- suami jarang ( bukan jarang tapi langsung TIADA) nak call mak ayah mertua takde siapa kisah pun.. cuba isteri (menantu perempuan) takde call mak ayah mentua dicanang terus kata anak derhaka tak tanya khabar mentua.. 👏🏻👏🏻

2- suami kalau stay dekat rumah mertua dah panas bontot nak balik nak balik nak balik takde orang kisah pun..siap pesan lagi “nanti2 boleh datang lagi”.. cuba isteri yang dekat rumah mentua dah panas bontot nak balik.. dicop tak suka duduk rumah mentua sekali pakej kena pulau dgn keluarga MIL..

3- suami takde bagi duit belanja bulanan, takde beli apa2 utk mak ayah mertua takda orang kisah pun..alasan mak ayah mertua tu bukan tanggungan suami.. ye betulll!!!!
tu tapi kalau isteri ni yang jadi menantu perempuan yang BEKERJA tapi JARANG bagi duit belanja, JARANG belanja makan, JARANG belikan hadiah utk mak ayah mentua akan dicop KEDEKUT, SENANG SORANG2, LUPA DARATAN dan lain2.. apatah lagi yang surirumah tu terus dicop makan duit suami!!!padahal mak ayah mentua tu pun bukan tanggungan isteri

4- suami duduk senang lenang,tidur bangun lambat,muncul time makan,keluar masuk rumah mak mertua mcm hotel takde orang nak berbunyi pun alasan ALA LELAKI MEMANG MACAM TU BIAR JE LA PENAT TU AGAKNYA.. 🙄🙄
cuba menantu perempuan buat macam tu.. ah malas lah cakap… faham2 sendiri

5- bila suami isteri dah lama tak balik kampung..takdelah lama sgt pun baru sebulan tak balik.. suami isteri pergi bercuti nak spent time(bercuti dalam negeri mak ayah isteri).. suami tak kena pape pun..
tapi si isteri pula yang naik nama “sebab dia lah tu anak laki aku tak jenguk aku balik, bercuti sakan puaskan hati isteri”..
aahh ye betul tu mak.. memang cuti kami setiap bulan nak jenguk mak je, abis mak ayah saya tak payah jenguk? 👏🏻👏🏻

6- suami diam macam tunggul bila duduk dgn family mertua takda orang kisah pun paling2 cakap “MENANTU LAKI KAU NI PEMALU ORG NYA”…
kalau isteri yg jadi menantu perempuan jadi tunggul pehhh terus dicop TAK CAMPUR ORANG, TAK PANDAI BERGAUL, BISU KE MENANTU KAU NI? wtf

7- bila ada majlis yang berkaitan rewang-merewang.. suami tak datang sebab kerja orang kata TAKPE CARI REZEKI.. cuba isteri yang tak datang dibalas dgn BIARLAH NANTI MAJLIS KT RUMAH DIA BIAR ORANG TAK DATANG TOLONG DIA 😏😏

8- penat dah korang isi lah sendiri
9-
10-
11-
12-
13-

Berdasarkan pemerhatian aku lah sebab mak aku mmg tak amik port pun. kalau ada alhamdulillah kalau takde takpe.tapi jangan lah amik kesempatan kalau mak ayah korg tak amik port korg pun tak tanya khabar.faham2 sendiri lah ye

– Hamba Allah

Hantar confession anda di sini: http://www.iiic.my/hantar/

error: Content is protected !!