≡ Menu
Hutang Tak Nak bayar, Tapi Melancong Sana Sini

Hal ni byk yg terjadi dlm masyarakat kita…ada org mgkin terpaksa berhutang kerana kesempitan hidup dan sgt2 memerlukan duit tu utk digunakan pd sesuatu…dan org yg memberi hutang plak, dia hulurkan bantuan atas sebab ingin menolong, membantu rakannya, sahabatnya atau adik beradiknya keluar dr permasalahan tu… read more

Luahan Hati Seorang Guru

Kami para guru disekolah seluruh negara tidak pernah membuat tayangan cerita ‘blue’ kat murid-murid. Apatah lagi kat murid sekolah rendah. read more

Adab Menuntut Ilmu Yang Kian Hilang

Aku tidak mahu mengulas panjang. Cukuplah kalian baca sendiri luahan para guru seluruh Malaysia tentang kebiadaban pelajar zaman sekarang. read more

Bukan suka² Allah jodohkan kita dengan isteri yang suka melawan..
Bukan suka² Allah jodohkan kita dengan suami yang panas baran..
Bukan suka² Allah berikan kita anak yang degil dan nakal..
Bukan suka² Allah letakkan kita dalam keluarga yang tak kuat agama..
Bukan suka² Allah beri kita anak ramai
Bukan suka² Allah langsung tidak beri anak pada kita
Bukan suka² ALLAH beri kita pelbagai sakit.. read more

1- suami jarang ( bukan jarang tapi langsung TIADA) nak call mak ayah mertua takde siapa kisah pun.. cuba isteri (menantu perempuan) takde call mak ayah mentua dicanang terus kata anak derhaka tak tanya khabar mentua.. 👏🏻👏🏻 read more

Seperti hari2 lain, setiap hari atau bselang, telah selama 24 tahun, sejak hari akad nikah kami 15 Februari 1991, inilah yg sering blaku di setiap pagi .. read more

ORANG AWAM
Kami bekerja waktu pejabat.jika rajin buat overtime.gaji kami besar.cuma perlu beri komitmen terbaik.kami sentiasa bersama keluarga.hari perayaan kami sentiasa ada. read more

Baru-baru ni saya ada dengar ceramah Ustaz Ahmad Dusuki. Katanya, kalau nak berehat di kubur, kat dunia jangan asyik tidur. Dan beliau kongsikan amalan untuk selesa di kubur. read more

“Abang, kita pergi kedai hiasan dalaman rumah, boleh?” read more

Assalamualaikum dn selamat sejahtera . Saya UMMI merupakan salah seorg mangsa tumblr ingin mmbuat pengakuan dn aduan mengenai perkara ini . Saya pernh mnjadi mangsa laman web itu. read more

error: Content is protected !!